Stagiair(e) Marketing & E-commerce

Omschrijving

Ben jij op zoek naar die onwijs toffe stageplek? Zoek dan niet verder! Wij bieden jou een veelzijdige stage Marketing & E-commerce op ons hoofdkantoor in Amsterdam. Leer van experts, draag met jouw werk direct bij aan het succes van een internationale retailer en doe een enorme bak aan ervaring op voor je CV. Ben jij het marketingtalent dat we zoeken, lees dan vooral door!

 

Welkom in het Marketing & E-commerce team!

Tijdens je stage Marketing & E-commerce kom je terecht in het internationale E-commerce team van International Bike Group. Het team bestaat uit 15 directe collega’s (allemaal in de leeftijd 20 tot 35 jaar) uit allerlei vakgebieden die je alles kunnen leren. Naast je directe collega’s werk je ook dagelijks samen met andere teams (zoals Supply Chain Management en Business Intelligence), zodat je ook meteen een kijkje kunt nemen in hun keuken!

 

Wat ga je precies doen?

✔ CRO: samen met je collega’s zet je A/B-testen op: je gaat op zoek naar knelpunten en kansen, stelt verbetervoorstellen op en analyseert de resultaten.

✔ SEO: je denkt mee over en implementeert de SEO strategie: waar kunnen we mee scoren?

✔ Website management: je beheert en optimaliseert de website. Denk bijvoorbeeld aan: navigatie, filters, cross-sell, design en productpresentatie.

Marketing & Content: je ondersteunt de E-commerce Specialisten bij uiteenlopende werkzaamheden zoals het schrijven van blogs, het analyseren van de campagneperformance en het uitrollen van commerciële initiatieven.

Productcatalogus: je bent medeverantwoordelijk voor het beheren van de productcatalogus (denk aan creatie, optimalisatie, tekst en beeld).

Je eigen opdracht: in overleg vormen we jouw eigen stage-opdracht.

Vereisten

Wie zoeken we?

- Een enthousiaste student die graag alle kneepjes van het vak wil leren;

- Je doet bij voorkeur een HBO-studie in de richting van Marketing / Commerciële Economie / E-commerce;

- Je houdt van uitdagingen en hebt een goede beheersing van de Nederlandse (en Engelse) taal;

- Ben je nauwkeurig, hou je van aanpakken en ben je niet bang voor een potje pingpong? 

Dan ben jij de kandidaat die we zoeken!

 

Wie zijn wij?

International Bike Group is onder de naam Fietsenwinkel.nl de grootste fietsenwinkel van Nederland en België, maar onder de naam Hellorider ook van Denemarken. Dit geeft je de kans alle ins en outs van een groot, internationaal bedrijf te leren kennen. Je werkt dagelijks samen met allerlei vakgebieden en nationaliteiten, zodat je je professioneel kunt laten begeleiden en het maximale uit je stage kunt halen. Een stage bij International Bike Group is dus een fantastische aanvulling voor je CV! Daarnaast is het natuurlijk ook: work hard, play hard. Met gezellige vrijdagmiddagborrels en de spannendste tafeltennis- en tafelvoetbalcompetities zul je na afloop van je stage ongetwijfeld weten dat dit je aller tofste stage ooit was!